פרק מספר 2 מסדרה מתארת את הקמת Transition Town הראשונה בישראל בעיר גבעת שמואל.
כל הכתוב הוא פרי דמיון, הקשר בין הכתוב לדמויות אמיתיות מקרי בהחלט.

שני 24 לאוגוסט 2009
יום ההקרנה הגיע, על הדף שתלינו במעלית היו 7 שמות של דיירים שהביעו רצון להשתתף בהקרנה.
נפגשנו בתשע בדירה של אורן, הסברתי בכמה משפטים על הרעיון של Transition והבטחתי לקיים דיון לאחר ההקרנה. אורן חיבר את המחשב הנייד למקרן והעלה את הסרט

אחרי 10 דקות קמו שני דיירים והתנצלו שהם חייבים לחזור אל הדירה שלהם, כנראה שהם לא התחברו לסרט.
אחרי עוד 20 דקות, התחילו רחשים בקהל, זה היה הזמן להפסקה.
נשנשנו קצת מהכיבוד שאורן ואני הכנו. מבט חטוף על הנוכחים הראה שגם הם לא בדיוק התחברו לסרט, מה גם שיתכן שהסרט ארוך מדי לסבלנות הישראלית. הזמנתי את האורחים לשבת, ופתחתי את הדיון.
אמיר: "תראו, אני מודע לכך שנחשפתם פה לטענות שנשמעות מוזרות וסותרות את כל החשיבה הרגילה, זה בסדר גמור, כל מי ששומע על Peak Oil בפעם הראשונה חש התנגדות פנימית ודחף להתרחק מהנושא. סביר להניח שאתם גם מבולבלים מאוד."
משה (דייר חדש מקומה 3): "מה אתה רוצה מהחיים שלנו? סבלנו כמעט שנה של מיתון, ורק לפני פחות משבוע דברו על זה שיוצאים מהמיתון, אז מה זה צריך לעניין אותנו העניין הזה של Peak Oil?"
משה קם בכעס ויצא מהדירה.
אמיר: "תודה למי ששרד את הערב עד עכשיו, אתם כנראה סקרנים מאוד או ממש רוצים לברוח מהאישה או הבעל בבית" צחוק קל נשמע "משה צודק מבחינתו, וזה בדיוק הבעיה של הצגת הרעיון של Peak Oil. יש הרבה טענות סותרות שנשמעות מכל כיוון, וקל להתבלבל, האמת – גם אני לא בטוח שאני מבין באמת מה קרה בעולם בשנה האחרונה, ואיך מנהל שהיה לי תמיד אמר – 'קשה להתנבא, ובטח לגבי העתיד'. ובכל זאת, בכדי להבין מה קרה צריך לקבל את העובדה שיתכן יותר מהסבר אחד פשוט בכדי לתאר את המציאות, אז הנה ההסבר שלי. היה בארצות הברית שילוב של בועת נדל"ן, משכנתאות מופקרות, גופים פיננסיים מופקרים שיצרו כלים פיננסיים שאף אחד לא הבין מהם, נוצר מגדל קלפים פיננסי ענק. במקביל החל הפער בין יכולת ייצור הנפט לצריכה להצטמצם, כך שלא נשאר אף גורם ייצור שיכול להזרים תוספת של נפט לשוק, החל משנת 2005 לא חל גידול בתפוקה של הנפט הפשוט והזול, מנגד הביקוש לנפט רק עלה ובייחוד בסין ובהודו, ספקולנטים שזיהו את המצב קנו חוזים עתידיים לנפט ובכך העלו את המחיר לרמות שלא נראו אף פעם"
אורנה (מקומה 4): "סליחה שאני קוטעת אותך, ההסבר שלך נשמע מעניין, אבל מה זה קשור לרעיון של הקמת תנועה חדשה שאתם כתבתם בדף, מה זה תנועה פוליטית? כי אם כן אז אני לא בעסק?"
אמיר: "אורנה, תקשיבי, זה פעם ראשונה שאני מציג את הרעיונות האלו אז בטח זה נשמע מאוד לא מסודר, לשאלתך – לא, זה ממש לא תנועה פוליטית. אז היכן הייתי? אה כן, בספקולציה. טוב, אז כשמחיר הדלק עלה לארבע דולר לגלון הרבה אנשים שצריכים לנסוע מרחקים ארוכים במכוניות זוללות דלק, החלו להגיע לשמונה מאות עד אלף דולר הוצאה חודשית על דלק. כל הבסיס הכלכלי על פיו לקחו את המשכנתא קרס והם חדלו לשלם את המשכנתא, והנטל עבר לבנק ומשם לחברת הביטוח שביטחה את המשכנתא וכן הלאה והלאה עד כמעט קריסה טוטלית של כל המערכת הפיננסית בארצות הברית ובשאר העולם"
דלית (מקומה 9): "אמיר, תשמע, כמו שאורנה אמרה זה הסבר מאוד מעניין אבל יותר מדי לערב אחד. בוא נמשיך בשבוע הבא, טוב?"
שלושת השורדים האחרים (חוץ ממני ואורן) הנהנו, ובכך סיימנו את הערב המפגש הראשון.
המסקנות היו שלא צריך להעתיק אחד לאחד את הפורמט האנגלי של Transition, אין לאנשים סבלנות לראות סרט של 50 דקות באנגלית ללא תרגום. צריך למצוא דרך אחרת להגיע אל האנשים.

האם תמצא הדרך להגיע אל האנשים? האם הרעיון של Transition יקרום עור וגידים?
אין לכם ברירה אלא להמשיך לפרק מספר 3